Repozičné plavby

Okružné plavby v jednotlivých regiónoch majú svoju sezónnosť. To preto, aby hostia výletné lode mali tie najlepšie možné poveternostné podmienky pre potešenie a bezpečnosť svojich hostí. Napríklad sezóna v Baltiku a nórskych fjordoch trvá od mája do septembra, keď je tu počasie najpríjemnejšie. Na jeseň, po ukončení svojej poslednej plavby v tejto oblasti po Aljaške, sa potom výletná loď presunie do inej destinácie, kde sa práve začína priaznivá poveternostná sezóna. 
Tieto cesty z jednej destinácie do druhej sa nazývajú repozičné (premiesťovacie) plavby. Asi najpopulárnejšie z nich sú transatlantické plavby s množstvom dní na mori, medzi Európou a Amerikami. 

Výrazne výhodné ceny, nezvyčajné trasy a viac oddychu počas dní na mori, toto všetko charakterizuje repozičné plavby. Táto zaujímavá alternatíva tradičných okružných plavieb, typicky v ponuke počas jesenných a jarných mesiacov, umožňuje cestovať často i do nezvyčajných a čí dokonca exotických prístavov, keď sa výletná loď sťahuje na ďalšiu sezónu do nového regiónu.

Superponuka repozičných plavieb Costa Cruises -  už od € 589 na osobu za 9 nočnú plavbu! 

Či už ste ostrieľaný cestovateľ, ktorý chce navštíviť menej známe prístavy, alebo nováčik, ktorého láka mimoriadne výhodná cena, repozičná plavba vám poskytne jedinečnú príležitosť vydať sa na nevšednú cestu za viacerými destináciami, nezriedka na rôznych svetových kontinentoch.

Typické repozičné trasy predstavujú, okrem už spomenutých transatlantických plavieb, jesenné plavby popri západnom pobreží Európy zo Severného mora do Stredomoria, zo Stredozemného mora do Dubaja, na americkom kontinente plavby z Aljašky na Havaj, z New Yorku na Floridu; a na jar potom opačným smerom ... No počas celého roka existuje bohatá ponuka rôznych itinerárov, keď sa lode presúvajú z regiónu do regiónu. po celom svete.

Dĺžka repozičných plavieb sa značne líši, ale väčšina z nich trvá 9 až 15 dní. 

Hlavnou charakteristikou repozičnej plavby je to, že (na rozdiel od okružných itinerárov) začína v jednom prístave a končí v inom. Tomu je potrebné prispôsobiť dopravu do miesta nalodenia a z miesta vylodenia. A samozrejme, odpadáva tu možnosť dopravy vlastným autom.

Toto platí aj pre tzv. technické 1 až 6-nočné plavby, ktorými plavebné spoločnosti podľa potreby dorovnávajú lodnú obsadenosť medzi rôznymi prístavmi nalodenia.
Obrázok Costa Cruises

Výber aktuálne najvýhodnejších ponúk repozičných plavieb:

Zdroj obrázkov: Costa Cruises

Späť do blogu